Er der en kur til skadet og overbehandlet hår? Vi har hørt en masse ideer, men kun få af dem har vist sig at virke. Keratinhårmasker er førende. Hvad er hemmeligheden? Hvad gør de? Hvorfor er det godt at bruge dem? Hvilken skal man vælge? Find alle svarene i vores rangliste.

Hår trues af mange forskellige faktorer hver dag: Stegende varme, varme stylingredskaber, toksiner i luften, forurening. Det er ikke underligt at så mange mennesker kæmper med de samme skønhedsproblemer. Det kaldes for hårskader.

Hvordan er skadet hår?

Ganske enkelt, så er skadet hår i en dårlig tilstand. I stedet for at se stærkt og flot ud, så knækker det af og ser dårligt ud. Tørhed er det største problem og får håret til at se stråagtigt ud, groft og tyndt. Der kommer også skader via spaltede spidser, udtynding, statisk elektricitet eller krus.

Årsager til skadet hår

Hvorfor bliver håret skrøbeligt og tørt? Se de mest almindelige årsager til at håret bliver svagere:

  • hyppig varmestyling
  • sætte føntørreren på den højeste temperatur
  • for hyppig/forkert farvning
  • træk i håret når man reder det
  • man bruger ikke de rette plejende og beskyttende produkter

Naturligvis påvirkes hårets tilstand også af vitaminmangel, såsom vitamin A, og mineraler såvel som ting som kronisk stress, usund kost og livsstil, samt visse helbredsfaktorer.

Hvordan styrker man skadet hår?

Passende daglig pleje er løsningen til ethvert hårproblem. Det vigtigste er at matche produkter til dit hårs behov, og det er klart at skadet hår har brug for, endda sukker efter keratin!

Keratin er et protein der opbyger menneskehår. Manglen på dette protein opstår gennem knæk, skrøbelighed og spaltning. Derfor skal vi genopfylde det helt ved at reparere håret. Man kan supplere det ved at påføre et produkt der er rig på keratin, men vi skal dog lige tilføje, at den hydrolyserede form for keratin i en hårmaske trænger dybt ind i håret og producerer de bedste effekter. Dette er en ægte kur for skadet hår!

Opsummering af de bedste keratinhårmasker

Virker alle keratinhårmasker på samme måde? Slet ikke! Hvordan ved vi så om en maske er god? Fra anmeldelserne, selvfølgelig! Du kan analysere listen over ingredienser og tester forskellige produkter, men det er bedst at gå efter gennemtestede formler. Vi deler de bedste keratinhårmasker der genopliver og fikser skadet hår hurtigt og gør det bedre end mange salonbehandlinger.

Nanoil Keratin Hair Mask

Nanoil Keratin Hair Mask

Nanoil keratinmaske er bestemt i top. Denne lette behandling indeholder simple ingredienser og praler af høj effektivitet. Effekten ved mere jævnt hår og nemmere børstning kommer lige efter første gangs brug. Masken holder kruset hår og spaltede spidser væk. Det er muligt takket være to primære komponenter – hydrolyseret keratin og panthenol – og lette silikoner der nemt renses ud, beskytter håret og har en forskønnende effekt. Du skal bare påføre Nanoil Mask på vasket hår og rense det efter femten minutter for at se forskellen. Uge efter uge bliver dit hår mere modstandsdygtigt, tykkere og genoplivet. Det er den eneste keratinmaske der virker så hurtigt og godt. Tusindvis af kvinder fra hele verden elsker den. De bedste hårstylister anbefaler alle produkterne fra Nanoil Keratin-linjen: Shampoo, tofaset balsam og maske.

produkt hjemmeside: www.nanoil.dk

Global Keratin Deep Conditioner

Global Keratin Deep Conditioner er endnu et produkt der har fået vores opmærksomhed. Det er designet til næring og udglatning, og kan bruges til dampbehandling. Desværre gør prisen den lidt udenfor rækkevide for mange mennesker. Formlen for denne maske er baseret på Juvenix-komplekset: en blanding af vitaminer og peptider lavet til at genoplive, nære og fugte håret. Keratin er en ekstra ingrediens, der sørger for reparation af håret, og formlen indeholder også nogle planteekstrakter. Ulig Nanoils maske, så har denne maske ikke en simpel formel, så den kan irritere en sensitiv hovedbund og skade skrøbeligt hår. Brugen er meget nemt: påfør masken på fugtigt hår, tag en badehætte på, varm hovedet med en føntørrer i 20-25 minutter og rens godt ud.

Kérastase Résistance Masque Force Architecte

En rangliste over de bedste keratinmasker skal inkludere et produkt fra Kerastase, som er en af de mest populære brands i hårsalonerne. Kérastase Résistance Masque Force Architecte er beregnet til at styrke skadet og spaltet hår, og koster en del. Mange brugere siger, at det er den bedste maske. Det indeholder pro-keratin, keramider og en mystisk ingrediens kaldet Resurrection Sap: de arbejder alle for at frisere håret lige fra de første ganges brug. Den nemme brug er endnu en fordel, da vi kan genoplive vores hår derhjemme (hvis vi ikke er bange for at ødelægge budgettet…). Det påføres på nyvasket hår, skal sidde i 5-10 minutter og herefter vaskes ud.

Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask

Når man taler om de bedste hårsalonernes foretrukne valg, så er det på tide at kigge på Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask. Flydende keratin er hovedingrediensen i denne reparerende formel, så den gør håret blødt, modstandskraftigt og flot igen, samt beskytter mod fremtidige skader. Masken giver masser af fordele, for formlen kombinerer keratin med naturlige olier. Olierne skærmer håret og fremmer glansen. Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask er en af de bedste keratinmasker da den holder i lang tid og du kan lade den sidde i håret i 3-10 minutter for at se effekterne. Du skal dog stadig huske at rense den godt, da overforbrug kan tynge håret ned. Masken dufter rigtig godt og varer i lang tid.

Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask

Et andet produkt, der er et godt valg for farvebehandlet hår og især afbleget hår. Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask er rig på keratin, som genopbygger og styrker håret indefra. Formlen indeholder også magnesium citrat som genopretter syrebaserede balancer, der er blevet forstyrret af hårfarvning. Ingredienserne danner også nye bånd inde i håret for at gøre det stærkere og mere resistent mod skader. Hårstylister anbefaler at bruge det efter salonbehandlinger. Hvis dit hår ikke er skadet af kemisk overbehandling, så vil enhver slags keratinmaske være fin og tynge mindre ned. Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask bruges på en ret standard måde: påfør det på rent hår og rens efter få minutter.

Keune Care Keratin Smooth Mask

Sidst men ikke mindst, så er der en udglattende maske der er rig på keratin fra Keune. Den dyreste maske i vores opsummering. Den kommer i en stor krukke og er super populær, men det er dog ikke helt nok for den pris produktet ligger på. Keune Care Keratin Smooth Mask er lavet til skadet, glansløst, tørt og kruset hår. Det inkluderer keratin såvels om panthenol og sheasmør, som forhindrer tab af vand og genopliver. Keratin i masken har en reparerende og styrkende effekt, mens Quat Complex – der er typisk for Keune produkterne – skærmer mod skader fra varmestyling. Påføringen er slet ikke kompliceret: påfør masken på vasket og håndklædetørt hår, lad det sidde i bare to minutter og rens godt ud.