Veganere opfattes ofte som en gruppe fanatikere som lænker sig til træer i et forsøg på at kæmpe for det de tror på. Udover at de ikke spiser kød og andre produkter som kommer fra dyr bruger de også specielle skønhedsprodukter som ikke er blevet testede på dyr. Veganere spiser ikke æg, mælk, ost, honning, og yoghurt. Selvom mange tror at det kun efterlader salat er der faktisk mange andre produkter som veganere sagtens kan spise.

Den standard veganerkost indeholder masser af grøntsager, frugter, soja, og tofu. Mange veganere siger at man kan efterligne stort set enhver smag med naturlige, plantebaserede ingredienser – selv smagen af kød kan efterlignes med tofu, krydderier, og en livlig fantasi. Hudplejeprodukter skal også være fri for mæle, dyrefedt, lanolin, og bivoks. Populære ingredienser i veganer skønhedsprodukter indeholder æteriske planteolier og mineral mudder. Det vigtigste aspekt er dog ikke ingredienslisten, men hvorvidt produktet er dyretestet i den kliniske fase.

Mange kosmetikfirmaer tester deres cremer og andre skønhedsprodukter på sårbare dyr for at finde ud af om de er sikre og effektive. Det kan være smertefuldt at være tester og det kan være skadeligt for helbredet. Af denne grund deltager mennesker som regel ikke i denne fase – produkterne testet på dyr som ikke har mulighed for at kæmpe for deres rettigheder. Hvordan tjekker man om et produkt er mishandlingsfrit? Alle skønhedsprodukter som ikke er dyretestede har et Veganer eller Leaping Bunny Certifikat. De fleste ved at sæber og tandpastaer kan indeholde ingredienser som hverken kan kaldes sunde eller sikre. Standardtandpasta indeholder giftig fluorid.

Ifølge FDA kan fluorid styrke tænderne og reducere risikoen for at få hul i tænderne. Faktum er dog at for meget giftig fluorid kan misfarve tænderne, undertrykke immunsystemet, skade nervesystemet, og forårsage kræft. Organisk tandpasta indeholder dog kun omkring fire ingredienser og er dobbelt så effektiv i kampen mod plak. Det er efterhånden blevet standard at bruge skadelige parabener i kommercielle skønhedsprodukter. De fleste ved ikke at udsættelsen for alt for mange parabener kan forårsage adskillige hudproblemer og infektioner. Du kan enten blive ved med at købe standard kosmetikprodukter eller begynde at holde dig til dem som har et billede af en kanin på deres indpakning. På denne måde bliver du stærkere og sundere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *