Agurk består primært af vand. Indeholder det nogen mirakuløse ingredienser der hjælper i den daglige hudpleje? Ja, selvfølgelig! Opdag hvad du kan opnå ved at inkludere agurk i din hjemmerutine for smuk hud og hår. Forkæl dig selv med agurke-spa og nyd opfriskningen.

Du kan måske huske biologi at agurk består af ca. 95% vand. Men vi ved også fra madlavning at det er en lækker grøntsag. Der er ingen indikation på at agurker kan være nyttig i den daglige pleje. men heldigvis fandt nogen på ideen med at bruge de opfriskende egenskaber i agurk i kosmetik. Hvad ved vi om dette i dag?

Hvad indeholder agurk?

Vil du vide hvorfor det er en god idé at bruge frisk agurk i daglig pleje. Denne almindelige grøntsag består af mange interessante næringsstoffer – mineralske salte, vitamin A, B, C og E, organiske syrer og nyttige enzymeere. På grund af det høje indhold af ascorbat, har agurken lysnende egenskaber. Den indeholder også sulfur, som er perfekt til pleje af fedtet og akneplaget hud, da den er bakterie- og svampedræbende. Alt dette opløst i vand, gør det til en naturlig hydrolat og en god toner.

Kosmetiske egenskaber ved agurk

Da agurk indeholder masser af næringsstoffer, og i modsætning til hvad mange siger, så indeholder det ikke blot vand og bruges ofte i kosmetik. Agurkekstrakt er en af de mest populære ingredienser i ansigtscremer, tonere, mists og masker. Hvordan virker det?

  • Den består primært af vand, så det fugter.
  • Den har den samme pH som vores hud, så den virker som en toner.
  • Den lindrer irritationer og opfrisker.
  • Den indeholder ingredienser der lysner og forbedrer farven
  • Den reducerer hævelser og poser under øjnene.
  • Den begrænset fedtet hud og stabiliserer talgkirtler

Kosmetik med agurkeekstrakt

Agurk er opfriskende og har en fordelagtig effekt på vores hud, og passer til alle hudtyper (fedtet, tør, akneplaget med udspilede kapillærer, sensitiv, moden). Det er intet under at kosmetik med agurk bliver mere populært. Der er to muligheder: enten køber man et færdiglavet produkt, hvor agurk kommer med konserveringsstoffer, kunstige farvestoffer og dufte, eller vi laver vores egne produkter. Den anden mulighed er for mange yderst fristende. Hvilke typer agurkebaserede produkter kan laves derhjemme?

DIY: Hovedbundslotion med agurk

Pres et halvt glas agurkejuice. Krydr det med en teske af din yndlingsolie. Det kan være arganolie, sød mandelolie eller grape olie. Det er også fint at bruge olivenolie, men enhver olie vil passe, hvis den er koldpresset og uraffineret (den har en bedre næringsmæssig værdi). Da det er en hovedbundslotion, så er den beregnet til at hjælpe med f.eks. hårtab. Det er en god idé at bruge det med castorolie eller en mindre kendt olie – radisefrøolie med lignende egenskaber og en lysere konsistens. Kombiner alle ingredienserne og hæld det på en forstøverflaske. Sørg for at bruge det hyppigt, f.ek.s efter hver hårvask og husk at gnide agurkelotionen ind i huden. Agurkebaserede produkter er meget lette og tynger ikke håret, så det vil være bedre fugtet, glat og løst, og hovedbunden vil være mindre irriteret. Hårsækkene bliver forstærkete og hårtabet vil hæmmes.

DIY: Ansigtsmaske med agurk

Agurk kan også bruges til at lave dine egne ansigtsmasker. I dette tilfælde skal du ikke kun bruge agurkejuice men også alt kødet og skræl – bare bland det til en fin masse. Agurken giver lindring, fugter og lysner huden, så derfor bruges det ofte i wraps til mørke cirkler under øjnenne. En gang i mellem er det værd at prøve noget lidt rigere, især når agurkemasken er så nem at lave. Den blandede agurk kan kombineres med grønt ler (til akneplaget hud) eller hvidt ler (til kombineret hud). Det er nok at rense huden for overskydende talg, opstramme og udglatte. Men vi kan også tilføje et helt nyt sæt ingredienser til agurken – lidt frisk salvie, en teskefuld frisk gær og en teskefuld aktiveret kul. Efter man har blandet det hele, så får man en rensende, tonende og antioxiderende hjemmelavet maske. Det er selvfølgelig værd at huske på at det ikke er de eneste ingredienser der kan kombineres. Agurk kan også blandes med mange andre, f.eks. yoghurt, honning, olier, osv.

DIY: Agurk-mynte eksfolierende scrub

Det er ikke svært at lave en scrub fra bunden, men det bliver straks værre når man vil finde en opskrift der opfrisker huden og virker godt om sommeren. En af de mest populære hjemmelavede produkter, er den opfrsikende mynte-agurkescrub da både den friske agurk og mynte afslapper huden. Hvordan laver man en agurkescrub? Riv grøntsagen, tilføj finthakket mynte og citronskræl. Brug også et par dråber nærende sød mandelolie, som har plejende egenskaber. Hvad angår den eksfolierende del, kan du bruge havsalt, som er god i kombinationen med agurk og frisk mynte. Den opfriskende aroma ved sådan en peeling og lindringen der gives til solbrændt hud, er en god beskræftelse på at produktet er værd at teste. Agurkescrubben udglatter huden, forbedrer mikrocirkulationen og har en mild virkning mod appelsinhud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *