Indenfor de sidste få år er superfoods blevet meget populære. Bare det at købe og spise dem er blevet en trend i sig selv. Men ved vi egentlig hvad det er vi spiser eller følger vi bare mængden?

Jorden vi går på er blevet udtømt for alle næringsstoffer. For 100 år siden kunne man få alle de nødvendige vitaminer og mineraler fra den mad man plantede i jorden. Nu til dags mangler vi næringsstoffer i vores daglige kost. Kosttilskud har aldrig før været så vigtige som de er nu. Vi kan give vores krop alle de nødvendige mineraler og vitaminer ved at tage en pille, men det er kun en lille procentdel af disse som faktisk absorberes i kroppen. Flere og flere døjer med kroniske sygdomme som ikke var almindelige for et par år siden. Vi er altid sultne men får ikke nok af det vi behøver, på trods af hvor meget vi spiser. Videnskabsfolk siger at vi egentlig bare sulter. Superfoods tilbyder alle de nødvendige næringsstoffer en normal kost ikke byder på.

Superfoods

Hvad er superfoods? Superfoods er grøntsager og frugter som indeholder store mængder næringsstoffer og, for det meste, få kalorier. Superfoods kan byde på 100 gange flere mineraler og vitaminer end et standardmåltid. De er altid naturlige råvarer – aldrig forarbejdede fødevarer. Siden de fleste superfoods skal spises rå indeholder de masser af fibre og har et lavt glykæmisk indeks. Hvis du regelmæssigt spiser superfoods vil du føle dig mere mæt, energisk, og glad. Nogle typer superfoods (såsom bær) kan endda hjælpe med vægttab og mod visse sygdomme.

Hvilke superfoods er mest populære? Avocado er sprængfyldt med lutein, hvilket forbedrer synet og styrker nervesystemet. Mange tror at avocado indeholder masser af usund fedt; sandheden er at den indeholder masser af umættede fedtsyrer. Blåbær er rige på vitamin C og af denne grund kan de hjælpe med at give immunforsvaret et boost. Ingefær har antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber – derudover hjælper det også med at fjerne slim. Godt nok dufter hvidløg ikke fantastisk, men det er videnskabeligt bevist at det kan nedsætte blodtrykket og få kræftceller til at holde op med at vokse. Folk har i flere århundreder brugt hvidløg mod forkølelser, da det dræber bakterier og virusser vi allerede er blevet udsat for.

Aloe Vera gel er en fantastisk plante som kan hjælpe mod candida. Den renser leveren og tarmene, hvilket hjælper med fordøjelsesprocessen. Derudover kan planten også kurere inflammationer og overligt syrlige forhold.

Rå honning er en god proteinkilde som både er antiinflammatorisk og antibakteriel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *