Grønt ler har antibakterielle egenskaber, så derfor vil det virke i plejen af problematisk hud. Ansigtsmasker baseret på dette vil mattere og udglatte huden, har antiseptiske egenskaber og forhinndrer opståelsen af urenheder.  Hvilke egenskaber, kompostion og funktion har grønt ler? Hvilke typer er der og hvordan laver man en hjemmelavet ansigtsmaske med grønt ler?

Grønt ler – egenskaber

Grønt ler har, som navnet antyder, en grønlig farve der kommer fra jernionerne i leret. Det udtrækkes fra dybe silica-aluminium depoter i Frankrig og USA. Den mest populære type ler anbefales især for fedtet og akneplaget hud.

Grønt ler kan ikke blot bruges eksternt, men også internt. Det kan også komme som en drik der understøtter behandlingen af sygdomme i fordøjelsessystemet og bekæmper orale inflammationer.

Grønt ler – typer

Der er to typer grøn lerjord: montmorillonit og illite.

Montmorillonit bliver minet i den sydlige del af Frankrig. Navnet kommer fra Montmorillon-regionen, hvor det blev opdaget. Montmorillonit indeholder 20 mineralske salte og talrige mikronæringsstoffer og sporelementer.

Illite udvindes i USA, specifikt i Illinois. Selvom det indeholder færre værdifulde elementer end montmorillonit, så helbreder det huden og regulerer de processer der opstår i det.

Begge typer grønt ler findes i online og stationære butikker til samme priser. Når man køber det, er det vigtigt at lægge mærke til farven, som bør være klart grøn, da en beige eller grålig farve er et tegn på dårlig kvalitet. Derudover er det også vigtigt med en lang udløbsdato og en komposition uden tilsætningsstoffer (mærke: “100% grønt ler / ler grønt”).

Grønt ler – komposition

Grønt ler er et væld af mikro- og makroelementer der har en fordelagtig effekt på huden. Silikone accelererer hudens helingsproces og regulerer udskillelsen af talg, mens magnesium sænker hudens aldringsproces og forhindrer allergiske reaktioner og inflammation. Calcium stimulerer genopbygningen af celler og efterlader huden stram og fugter, mens selen opstrammer huden, reducerer misfarvning, forøger beskyttelsen mod UV-stråling og har svampe- og bakteriedræbennde egenskaber. Mangan beskytter mod negative effekter ved frie radikaler og reducerer hudens spændinger og korrigerer rynker, mens fosfor promoverer cellefornyelsen og vedligeholder hudens rette pH. Kobber regulerer arbejdet i talgkirtlerne og oxiderer hudcellerne, og gør det elastisk. Jern forbedrer syntesen og accelererer genopbygningen af skadede celler.

Grønt ler – virkning

Grønt ler indeholder bioelementer i høj koncentration, og har fordelagtige effekter på en problematisk teint. Hvis det bruges hyppigt, så balancerer det udskillelsen af talg så huden er mindre fedtet og porerne er reduceret. Derudover har den antibakterielle og svampedræbende egenskaber, og hæmmer derfor udviklingen af urenheder og effektivt rense og binde toksinenr. Derudover accelererer det helingen af inflammationn, lysner og udjævner hudtonen, og udglatter strukturen. Grønt ler opstrammer og oxiderer huden, og dermed sænker det aldringsprocessen. Når det påføres til lårene, reducerer det appelsinhud.

Grønt ler – påføring

Grønt ler har fordelagtige egenskaber, så derfor kan den bruges til flere ting.

Anti-appelsinhud maske

Grønt ler kan påføres til lårene og andre store dele af kroppen – det vil give anti-appelsinhud kvaliteter, forbedre cirkulationen og stramme op. Hvis vores hud har tendens til tørhed, så skal masken beriges med et dråber essentiel olie. Efter man har påført masken, anbefales det at lægge wraps om lårene og vente i ca. 15 minutter, helst under et varmt tæppe. Efter ca. 15 minutter, kan leret renses af.

Scrub

Efter påføringen af leret, så i stedet for at vaske det af huden, så kan du bruge det til at påføre en delikat, eksfolierende scrub. Pudderet er så småt at det ikke irriterer huden men også fjerner døde hudceller perfekt.

Badepulver

Du kan tilføje grønt ler til badet. Til dette formål, så hæld ca. et halvt glas i karret under rindende vand.

Hårvaskende pasta

For at få en rensende pasta til håret, så bland grønt ler med vannd. Pastaen bør påføres til fugtigt hår og hovedbund, og masseres ind i 2-3 minutter. Blandingen vil absorbere alle urenheder og talg, styrke hårrødderne og virke som en mild scrub på hovedbunden.

Rensende maske

Effekterne ved at påføre ler i denne form er næsten omgående synlige: huden bliver lysere og glattere.

Hvordan forbereder man en rensende ansigtsmaske med grønt ler?

Det er nemt at lave en maske med grønt ler. Brug ikke udstyr, bestik eller andre ting af metal, da det kan fjerne de medicinske egenskaber ved grønt ler.

For at lave en rensende maske med grønt ler, så hæld en del grønt ler i en ren beholder. For at dække hele ansigtet og halsen, så er en skefuld pudder nok. Tilføj herefter en lille mængnde vand, helst destilleret eller på flaske, og stop ikke med at blande indtil du får konsistensen af en tyk creme. Brug herefter en finger, spatula eller børste for at påføre masken til ansigtet og halsen. Vent 10-15 minutter, men lad ikke leret tørre helt ud. For at forhindre dette, så spray med termisk vand eller hydrolat af og til. Vask herefter masken af med lunkent vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *