Strækmærker findes enten som lige eller zigzag linjer på huden. De er som regel pink når de er nye. Efterhånden som man har haft dem et stykke tid bliver de dog hvide. Misfarvningernes overflade har en tekstur som minder lidt om cigaretpapir. Det ligner at huden er blevet strækker. Huden er tyndere i disse områder og overfladen er ikke helt jævn. Strækmærker repræsenterer tab eller skade af collagen niveauet og elastisk væv. Strækmærker opstår som resultat af midlertidig strækning af huden. Det er især nemt at udvikle strækmærker når man er gravid eller tager på.

Hvordan slipper man af med strækmærker? Der findes adskillige produkter til hudpleje som er udviklede specielt til at kurere og fjerne strækmærker. De mest effektive produkter på markedet er Bio Oil. Disse olier kan bruges af gravide og ammende kvinder. De indeholder masser af ernærende ingredienser og vitaminer som trænger ind i huden og ernærer den indefra. En anden ting som hjælper meget er at øge blodcirkulation i de ramte områder. Masser strækmærkerne med en svamp når du er i bad og brug derefter olien på huden med en cirkulær bevægelse.

Hvis disse hjemmelavede tips ikke hjælper kan du altid henvende dig til en af de lokale skønhedssaloner hvor du vil få tilbudt mere avancerede behandlinger. Du kan for eksempel få en kemisk peeling som eksfolierer det øverste lag hud og afslører ny, lys hud. Under denne behandling producerer kroppen mere collagen, hvilket gør at strækmærkerne bliver mindre og mindre synlige indtil de helt forsvinder. En anden behandling som er værd at prøve er laserbehandling. Denne behandling er smertefri og kræver ikke efterfølgende afslapningstid.

Hvordan forebygger man strækmærker? Husk altid at massere din hud og bruge fugtgivende lotions. På denne måde beholder huden siden elasticitet og bliver mindre tilbøjelig til at miste collagen. Beskyt din hud mod temperaturforandringer og sørg altid for at dit tøj ikke sammenpresser huden så blodets cirkulation hindres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *