Bør man pleje huden på en anden måde om vinteren end om sommeren? Helt klart – og det er der mange grunde til. Om vinteren har huden det med at blive tør, da man tilbringer masser af tid i opvarmede bygninger. Når vi er indendørs oplever vi sjældent det rigtige fugtighedsniveau. Derudover kan huden revne som resultat af den store temperaturforskel mellem udenfor og indenfor. Først udsættes vi for tør luft og derefter falder temperaturen dramatisk når vi går ud for at få lidt frisk luft.

Det sker ofte at huden revner, så hudens vinterpleje bør bestå af fugtighedscreme og anden beskyttelse mod kulden. Overvej for eksempel at købe en luftfugter, da den kan gøre en kæmpe forskel. Den er især god at bruge natten over, når du sover. Den gør rummet varmt og hyggeligt og derudover fugter den huden, så den bliver blød og elastisk til når du vågner. Du kan købe en fordamper i skønhedssaloner for under £20, hvilket egentlig er en meget overkommelig pris. Forbered altid huden ved at eksfoliere de døde hudceller. Brug et skrubbemiddel hver anden uge.

Winterskin

Du kan også bruge en rensende maske eller micellært vand til at fjerne makeuprester, sebum, og urenheder. Når huden er tør bør du bruge en fugtighedscreme som indeholder en lille smule vand. Brug to lag creme hvor huden har det med at blive tør ekstremt hurtigt. Vent 10 minutter på at cremen absorberes. Pres derefter et stykke toiletpapir mod huden for at fjerne overskydende produkt. Det er vigtigt at cremen har en høj faktor, da vintersolen kan være meget skadelig. Hvis du ikke har creme med en høj faktor kan du bruge en solbeskyttende foundation. Derudover anbefales det at du bruger læbepomade om vinteren, så læberne ikke revner.

Sørg for at læbepomaden har et lavt vandindhold og et højt æterisk olieindhold. Det vil højst sandsynligt ikke være et problem at finde det rette produkt. Nu til dags kan du købe læbepomade med forskellig duft og konsistens. Hvis du ikke har læbepomade kan du bruge lidt honning eller olivenolie for at opnå tilstrækkelig beskyttelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *