Rosenvand kan tone huden, lindre irritationer og give en foryngende effekt. Af denne årsag, så bruges den ofte i spa og saloner der laver hudplejebehandlinger. Derudover er det næsten uundgåeligt hvis man skal have et afslappende bad. Hvilke andre egenskaber og anvendelsesmetoder har rosenvand, og hvordan kan man selv lave det?

Hvordan produceres rosenvand?

Rosenvannd er et restprodukt af en destilleringsproces med rosenblade og damp. Selvom det er et restprodukt når man producerer rosenolie, så har det masser af fordelagtige egenskaber. Duften er meget mere delikat end rosenolie. For produktionn af rosenvand, så bruges Damascena rosen oftest og sjældne gange – Provence-rosen og den franske rose.

Hvordan virker rosenvand?

Rosenvand, ligesom alle andre naturlige hydrolater, har en pH der er tæt på hudens egen og er rig på bioflavonoider, inklusive quercin. Bioflavonoider er ingrediennser der giver planterne deres farve, og i rosenvand giver de også en antioxiderende virkning. Derudover, på grunnd af indholdet af beta-caroten, så har rosenvand antiseptiske, antiinflammatoriske og lindrende kvaliteter, mens B-gruppen af vitaminer reducerer spændinger og keratinisation af huden. Vitamin C og E i vandet giver huden den rette hydration og sløver ældningsprocessen. Vitamin C styrker også kapillærerne.

Rosenvandet indeholder volatile essentielle olier der giver vandet den diskrete duft. Derudover har det også aromaterapeutiske egenskaber og forbedrer vores velfære.

Da rosenvand har en lindrende effekt, anbefalet det for folk med akneplaget hud. Det skal også nævnes at rosenvand kan støtte aknebehandling men ikke kompromittere basen. Rosenvand renser og forbedrer også hudtonen, og giver den en sund farve. Det er en ideel toner til alle hudtyper, da det ikke påvirker hudens beskyttende hydrolipide lag.

Rosenvand – egenskaber

Rosenvand forbedrer tonen og farven på huden, samtidig med at den renser, fugter, udglatter og blødgør. Derudover har den antiseptiske og antiinflammatoriske effekter. Rosenvand lindrer irriteret hud, reducerer rødmen og akne, lysner huden og fjerner bumser. Derudover kan den balancere den syrlige pH i huden. Ydermere, kan rosenvand forbedre humøret og give mere energi.
Der findes masser af kosmetik i butikkerne der er baseret på det. De har annti-age og anti-rynke egenskaber. Rosenvand nærer effektivt sensitiv hud, så derfor er det særligt anbefalet til denne hudtype.

Rosenvand – brug

 • Rosenvand på huden
  Rosenvand er en del af mange cremer og masker til ansigtpleje, også for forskellige hudtyper: det renser den normale hud, hjælper med at kontrollere udskillelsen af talg på fedtet hud og giver lindring til sensitiv hud. Derudover understøtter det behandlingenn af sår og solskoldninger uanset hudtype.
 • Rosenvand mod hårtab
  Rosenvand er en værdifuld tilføjelse til produkter der er beregnet til hårpleje. Hyppig brug kan reducere inflammation i hovedbunden, accelere blodcirkulationen og hårvæksten.
 • Rosenvand mod træthed og depression
  Når vi er nervøse eller trætte, kan vi tage et bad med rosenvand. Det vil forbedre humøret og få os til at slappe af. Da vores humør påvirker vores udseende, så vil vi ikke blot have det bedre efter et bad, men vores udseende vil også være forbedret. Vi vil se friske og glødende ud, og yngre.
 • Rosenvand mod hovedpine
  Jeg tror vi alle har oplevet hovedpine mindst en gang. Medicin kan hurtigt fjerne smerten, men er ikke ubetydelige for kroppen. Heldigvis er der mindre invasive måder at fjerne migræne på, for eksempel et koldt kompres med rosenvand. Læg det om hovedet og lad det sidde i 45 minutter. Herefter burde smerten gå væk.
 • Rosenvand på tænderne
  Rosenvand anbefales også af tandlæger der bruger det til at behandle periodontale sygdomme. Wraps med vatrondeller der er lagt i blød i rosenvand virker godt mod tandkøbsbetændelse. En rens baseret på varmt rosenvand vil være lige så effektivt. Hyppig brug vil blødgøre inflammation, styrke tænderne og mindske ubehagelig lugt.

Rosenvand – hvordan laver man det?

For at lave rosenvand, så skal du indsamle ca. 250 gram rosenblade. De skal være rene og frie for pesticider. Det er bedst at indsamle dem om morgenen. Tag herefter en si og rens bladene med koldt vand. Placer dem på et tyndt bomuldsstykke og lav en lukket sæk. Placer det derfter i en glasskål og hæld kogende vand over så bladene er lige nøjagtigt dækket. Dæk herefter skålen til med folie og sæt det fast med en elastik. Blandingen bør sidde natten over, så afkoget vil være godt mættet. Om morgenen, så hæld vandet i en krukke og pres resterne af afkoget ud af stoffet, så det også kan hældes på flaske.

Det færdige rosenvand kan opbevares forseglet i køleskabet i to uger. Hvis du friser det i små beholdere, kan det bruges over de næste seks måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *