Tager du en ferie fra hudpleje? Det er en fejl! Når du tager på din velfortjente sommerferie, så bør du pakke et ordentligt sæt af produkter der både kan pleje dit hår og din krop, men også dine hænder. Hvordan vil du pleje dine hænder om sommeren for at vedligeholde deres gode tilstand? Læs mere her.

Solen kan blive til en fjende. På den ene side, er det rart at slappe af i hængekøjen og nyde din solbadning. På den anden side, er det nemt at få misfarvninnger, irritation og blive forbrændt. Derudover er havsalt og klorvand skadeligt og kan accelerere udtørringen af huden. Hyppige bade i havet eller poolen kan opfriske og få os til at slappe af, men på samme tid, kan de svække den beskyttende effekt ved det naturlige hydrolipide lag. Vi er helt klar over dette.

Om sommeren fokuserer vi primært på beskyttelsen af vores krop og hår, og glemmer de kropsdele der er mest udsat for solen – hænderne. Det er på tide at komme i gang og lære hvordan man plejer hænderne om sommeren!

Hvad truer hænderne om sommeren?

Ubeskyttet, mangel på korrekt fugt og sol, vand og salt… tilstanden af vores hænder kan svækkes betydeligt. Som resultat risikerer vi at:

  • huden tørrer ud og bliver grov
  • bliver irriteret
  • flækker
  • drysser
  • er glansløs og grå

Håndpleje – det helt basale

Om sommeren kan vi ikke glemme den almindelige pleje, dvs. alle aktiviteter der gentages i løbet af året – næring af neglene og neglebånd, trimning, og neglelak. Vi skal altid have en håndcreme ved hånden og bruge den når det er nødvendigt, og en gang om ugen bør man påføres en håndmaske der giver huden den maksimale hydration. Husk på at alle aktiviteterne skal være forsigtige, og en manicure skal laves med de rette redskaber. Derudover skal produkterne være så naturlige som muligt for at hjælpe hænderne i stedet for at skade dem.

Hvordan plejer man hænderne om sommeren?

Vi præsenterer fem principper der nemt viser hvordan du plejer dine hænder om sommeren. Hvis du holder dig til dem, vil dine hænder forblive fugtede og silkebløde, og den brændende sol vil ikke længere vær en trussel.

1. Vask kun dine hænder i koldt vand

Varmt vand bidrager til tab af fugt da det udsluser det beskyttende hydro-lipide lag på hudens overflade. Derfor er det bedre at bruge køligt vand til ikke blot at forebygge men også nedkøle på en varm dag. Det er en nem måde at blive frisket op på.

2. Brug en håndcreme efter hver vask

Selv koldt vand kan få hænderne til at tørre ud, og derfor er det vigtigt at påføre creme dagligt – selv om sommeren. Det er en god idé at vælge cremer der har lettere og mindre fedtede konsistenser, der absoberes hurtigt og ikke giver en klistret fornemmelse. Friskhed er super vigtigt om sommeren, og en god sommercreme skal minde lidt om en gel. Det er godt hvis der er masser af vitaminer og mineraler der nærer, såvel som urea der vedliggeholde det rette niveau af fugt.

3. Glem ikke solfilter til dine hænder

Vi bliver bedre og bedre til solbeskyttelse, og bruger hyppigt cremer med UV-filtre. Desværre bruger vores hænder ikke de beskyttende egenskaber da efter hver påføring med solcreme, så vasker vi hænderne med rindende vand. Det er helt unødvendigt. Det er en god idé at vente indtil solcremen absorberes ind i huden. Hvis konsistensen er for fedtet, kan vi købe en håndcreme med ekstra ingredienser der beskytter mod solen.

4. Få lavet gel negle

Pleje er én ting, men æstetik er også vigtigt. Om sommeren har du muligvis ikke nok tid til at male dine negle hyppigt og dypper typisk hånden i vand, hvilket accelererer brud på lakken. Den perfekte løsning er, at få gel nails der er langtidsholdbare og styrker den naturlige negleplade. Du kan få dem lavet i en beautysalon men du kan også investere i en UV-kampe eller LED lampe og lave en manicure selv.

5. Påfør en hjemmelavet maske til dine hænder

Af og til (en gang om ugen), så er det en god idé at bruge noget stærkere end almindelig håndcreme. Færdiglavede lotions, masker, eller fugtende og genopbyggende ampuller kan findes i alle butikker. Prøv at bruge moste kartofler kombineret med kokosolie og olivenolie, eller med en ekstra infusion af fløjlsblomst. Enhver blanding af næringsstofferne er nok til at påføre til dine hænder i 20 minutter for at nære huden og hjælpe med blødheden.

Et nyttigt trick – bare tilføj noget havsalt eller brunt sukker til din hjemmelavede maske for at lave det til en udglattende og nærende håndscrub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *