Duft af rose eller lavendel, forfriskende som grønt æble eller sød som et modent hindbær. Kosmetik lavet af planter og frugter er de bedste produkter til foråret og sommeren. Hvad vil du få af resultater når du bruger produkter med blomster- og frugtekstrakter? Tjek det ud her!

Naturen har en bred vifte af skønhedsbehandlinger til os. Alt du skal gøre er at bruge dem og erstatte dine synetetiske produkter med naturlige produkter der er lavet på en abse af blomster og frugter. Et almindeligt jordbær kan give dig koncentreret skønhed! Du skal bare vide hvilke egenskaber der er ved ingredienserne og matche dem til dine behov.

Kosmetik der er baseret på planter og blomster er særligt værdifulde om sommeren. Deres fine duft vil påvirke hver dag positivt. Derudover vil de give en god opfriskning og pleje. Ved du hvilke egenskaber der gemmer sig i smukke blomsterblade og den friske saft i frugt?

BLOMSTER I KOSMETIK

Rose – fremkalder de smukkeste minder og dufte, hvilket er derfor det ofte bruges i kosmetik. Det viser sig oftest i form af rosenolie, der produceres fra bladene fra blomsten eller rosenvand der er til overs efter destillering af bladene. Begge disse former bruges til forskellige formål. Rosenolie er hypoallergen. Det har antiseptiske, antiinflammatoriske og lindrende egenskaber. Det anbefales derfor til følsom og kapillær hud. Rosenvand har lignende egenskaber – det forbedrer også hudens farve og tone. Generelt er kosmetik med rose gode muligheder for at forhindre aldringsprocessen – de udglatter rynker, opstrammer huden, etc.

Vandlilje – er forbundet med uskyldighed og renhed. Det er med rette, for selv i kosmetik, så er ekstrakt af blomster og liljefrø foryngende og forskønnende effekter. Cremer med lilje gør huden perfekt fugtet, elastisk og udglattet. Interessant nok, så virker det bedst sammen med bambusekstrakt, så det stimulerer cellefornyelse, opfrisker, lysner og genopbygger. Sådan en duo findes typisk i shower gels, bodylotions eller ansigtscremer.

Lavendel – dukker op i slutningen af sommeren og er et fint indslag. Det har en intens duft der afslapper, men visse mennesker synens den er lidt for kraftig. Enhver der ikke har problemer med denne aroma, bør række ud efter kosmetik med lavendel. Hvorfor? Fordi den har antiseptiske egenskaber, lindrer irritationer, stimulerer hudens genopbygning, toner og renser. Der er en bred vifte af værdifulde egenskaber i små lavendelblomster, så det kan udglatte små mimerynker og hjælpe med at fugte huden ordentligt.

Kamille – en kosmetisk ingrediens der grænser mellem blomst og urt, og hyppigt tilføjes til kosmetik, på trods af hvor almindelig den er. Denne velkendte blomst vokser i marker, og efter den er opsamlet, kan den fremgå i plejeprodukter i to former: som kamilleolie eller kamilleekstrakt. Begge lindrer irritation og giver huden blødhed. Derudover bliver kamille ofte rost for sine lysnende effekter. Med hjælp fra kamille kan vi reducere en for stærk solbrændt teint og naturligt lysne håret.

Syren – en plante der blomstrer i maj og vokser med smukke farver, en dejlig aroma, og blomsterne kan indsamles i bundter. Den findes sjældent i kosmetik, da det er svært at udtrække syrenolie. Den tilføjes typisk til luksusprodukter, såsom parfumer. Kosmetik med syren har en fortryllende duft men også praktiske egenskaber: de reducerer seborré, hjælper med at bekæmpe akne, minimerer mørke rander og poser under øjnene.

FRUGT I KOSMETIK

Hindbær – findes typisk i form af hindbærkerneolie, mmen du kan også bruge den friske frugt til at lave en hjemmelavet maske. Kosmetik med hindbær nærer i dybden og genopbygger huden, og virker mod radikaler fra luften. De reducerer sorte hudorme og urenheder, sænker aldringsprocessen, og genopretter hudens glød. Hindbærkerneolie anbefales for sammensat pleje til gravide kvinder da den har gode egenskaber og er både sikker og mild. Hinndbær hjælper i kampen for en fejlfri teint, smuk hud på hele kroppen, og endda i håret.

Ribs – en lille frugt der vokser i små bunker på lave buske og indeholder en masse interessante egenskaber. De er rige på antioxidanter og værdifulde vitaminer. Ribs er især anbefalet til pleje og kan hjælpe moden hud. Kosmetik med ribs udglatter, opstrammer og gør huden mere fast, så ribs hjælper altså med at holde huden ung i så lang tid som muligt. Ribs efterlader huden elastisk og fugtet.

Jordbær – i stedt for en smoothie, er det en god idé at tilføje dem til en ansigtsmaske eller hårmaske. Sådanne almindelige jordbær indeholder masser af vitaminer og ingredienser der hæmmer væksten af bakterier. Det er intet unnder at jordbærekstrakt er en almindelig tilføjelse til shower gels, cremer og hårprodukter. Jordbær vil reducerer udskillelsen af talg, så huden ikke bliver lige så fedtet. Derudover fjerne de misfarvninger og accelererer genopbygningen. Kosmetik med jordbær er ideelt til pleje af tørt og glansløst hår, som får glans og næring.

Citrus – sensationel om sommeren, især når vi har brug for en opfriskning. De opløftende og forfriskende dufte kan findes i mange produkter til forår og sommer. Men duften er ikke det eneste positive ved citrus. Almindelig citron har masser af vitamin C der lysner huden og styrker skrøbelige blodkar. Det er en foryngende ingrediens da den stimulerer produktionen af kollagen. Produkter med citrus anbefales derfor ikke blot til opfriskning men forynger og forskønner også huden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *