Det virker som om, at varmebeskyttere bliver mere og mere populære blandt dem, der ikke kan forestille sig deres morgenrutine uden at bruge et glatte- eller krøllejern. Og det er godt, for daglig brug af varme stylingredskaber laver ofte permanente skader.

Heldigvis er der nogle produkter, der tillader dig at skabe fantastiske frisurer uden at påføre nogen skade på håret. Disse mirakelmagere kendes typisk som varmebeskyttere og termiske beskyttere. Men hvilke er rent faktisk gode til at holde håret sikkert, når du udsætter det for ekstreme temperaturer? Det vil du lære om et øjeblik.

Hvordan virker en varmebeskytter?

Dens primære opgave er at isolere og dermed beskytte håret mod den negative effekt fra varmen, der produceres af en føntørrer, glattejern eller krøllejern. Er det her problem virkelig så alvorligt? Lad os se. Når hår styles med varme, bliver fugten langsomt fjernet fra hårets skaft. Dette bidrager til en grov følelse i håret, samt skrøbelighed og spaltning. Det er også værd at huske på, at høje temperaturer har en negativ påvirkning på keratin – hårets strukturelle byggeklods. Når niveauet af keratin sænkes, er håret hverken tykt eller skinnende længere. Det stopper også med at være elastisk og sundt.

Metoder til at holde håret sikkert mod varmestylings ødelæggende effekter

For at undgå den skadelige effekt ved varmestyling, skal du lave et beskyttende lag på dit hår hver gang inden du bruger et varmt stylingredskab. Og der er ingen anden måde at gøre det på end at bruge en varmebeskytter. Når det fordeles jævnt langs håret, så omdirigerer dette produkt varmen fra skaftet og lader dig skabe det ønskede look uden at forårsage nogen skader på håret. Interessant nok, så kan varmebeskyttere også bruges til at holde håret sikkert før solbadning eller sauna.

Hvorfor er varmebeskyttende sprays bedre?

Selvom varmebeskyttere findes i forskellige former, så virker sprays til at være den mest effektive version. Når det kommer i en flaske med en forstøver, er produktet nemt at påføre jævnt på håret. Derudover, når det er en let mist, så kan varmebeskytteren påføres til både vådt og tørt hår. Og til sidst, så hjælper en forstøver dig også med at bruge den rette mængde produkt på håret. Uanset om du skal bruge tre eller fire tryk, afhængig af dit hårs længde, så er du altid sikker på, at du påfører så meget produkt som dit hår skal bruge til at forblive fugtet og sundt.

Hvilke varmebeskyttere er bedst? Se vores rangliste og vælg selv det rette produkt.

TOP 5 Varmebeskyttende Sprays

1. Nanoil Heat Protectant Spray; 200 ml | VORES VALG

Denne spray tilbyder en bred vifte af fordele for håret til en fair pris. Den fugter, nærer og reparerer håret, tæmmer viltert hår og gør stylingen i hverdagen langt nemmere. Derudover skærmer den også håret mod de brandvarme temperaturer. Og denne effekt skyldes naturligvis formlen, som indeholder silkeproteiner, der er ansvarlige for at genopbygge keratinbånd, og gør håret mere jævnt og fyldigt. En anden ingrediens, polyquaternium-46, gør håret mindre kruset og efterlader det blødere og stærkere. Det har også til opgave at danne det beskyttende lag på håret for at adskille det fra de høje temperaturer – helt op til 230 grader celsius. For at forhindre varmeskader, så spray Nanoil Heat Protectant Spray på vådt eller tørt hår og lad det klare resten – ingen risiko for fedtet eller fladt hår.

Mere information: www.nanoil.dk

2. CHI 44 Ironguard Thermal Protection Spray; 237 ml

Her er endnu en varmebeskytter lavet med naturlige silkeproteiner. Det er derfor, den kan reparere håret indefra og få det til at se sundere, blødere og mere skinnende ud. CHI 44 Ironguard Thermal Protection Spray anbefales til daglig varmestyling og er god til at bekæmpe den negative effekt, som høje temperaturer har på håret. Uden at gå på kompromis med volumen, så gør dette produkt håret jævnt og skinnende, da det også forlænger holdbarheden på din frisure. Takket være den bekvemme forstøver, påfører du altid den rette mængde produkt. Men husk på ikke at påføre for meget, ellers kan du ende med sammenklistret hår – vær forsigtig. De gode nyheder er, at du kan prøve at bruge dette produkt i stedet for en hårspray, i tilfælde af at du løber tør for det.

3. Balmain Paris Thermal Protection Spray; 200 ml

Denne lette og gennemsigtige varmebeskyttende spray er klart tiltalende for minimalisterne. Balmain Paris Thermal Protection Spray, der primært findes online, er stærk nok til at skærme håret mod temperaturer op til 220 grader celsius. Den er lavet med silkeproteiner og provitamin B5, hvilket betyder, at den også forventes at efterlade håret stærkere, fugtet, mindre kruset og glansfuldt. De gode nyheder er, at Balmain har formået at give os et produkt uden parabener og en formel uden sulfater, der dufter godt. Det er ligemeget om du sprayer produktet på håndklædetørt eller tørt hår, da det altid vil holde dit hår beskyttet mod varme og spaltning. Bare husk at rede en kam gennem håret når du har påført det, for at forhindre sammenklistret hår. Prisen er ikke ligefrem lav, men hvis du har et større budget, så vil du måske kunne lide denne varmebeskytter.

4. Philip B Thermal Protection Spray; 60 ml

Eftersom de bedste varmebeskyttere er ret lette, så lad os præsentere dig for endnu et produkt, der er bevist til at beskytte håret mod skaderne fra høje temperaturer. Denne her er dog lavet af plantebaserede ingredienser, såsom mongongo-olie, vitamin E og sød mandelolie. Sammen låser de vand inde i håret og forhindrer spaltede spidser. Philip B Thermal Protection Spray indeholder også en L-aminosyre kompleks, der står for at genopbygge revnerne i hårets yderste struktur. Derudover er denne spray sikker for farvet hår og efterlader håret fri for filtrede knuder. Dog er der to ting, som vi skal advare dig om: Duften beskrives som ret intens og prisen er ret høj, især når du sammenlginer det med flaskens størrelse.

5. Elseve Dream Long Frizz Killer; 100 ml

Elseve Dream Long Frizz Killer, der er rettet mod langt og kruset hår, er en redning for dem, der taber kampen mod viltert hår. Dette produkt, der tilbyder beskyttelse op til 230 grader, udglatter laget af kutikula for at skabe mere skinnende, fugtet og næret hår. Og når håret er glat, er det resistent overfor filtret hår og spaltede spidser. Det skal også nævnes, at du kan nyde alle effekterne uden at gå på kompromis med dit hårs fyldighed. Det vil ikke blive fedtet alt for hurtigt heller. Selvom Elseve Dream Long Frizz Killer er en silikonefri formel, så kan det godt efterlade håret lidt sammenklistret, så prøv ikke at bruge for meget produkt. Til gengæld kan du finde denne varmbeskyttende spray i næsten alle butikker.